Wederzijds luisteren

Wederzijds respect

De fundamenten van een mooie club.

Wij ook nog andere dingen organiseren!!!! Zoals.............

Pub(club)quiz

Zaterdag 9 april werd de 2e pub(club)quiz georganiseerd door De Biljartacademie en BC de Biljartacademie. Na het succes van de 1e pub(club)quiz, was het al snel duidelijk dat ook deze editie qua deelnemers vlug gevuld zou zijn. De animo was weer overweldigend, dus begonnen weer tien teams aan deze avond.
Uiteindelijk bleek de avond toch weer een schot in de roos te zijn. Supergezellig, keileuke quizvragen (Davy Top) en opnieuw voor herhaling vatbaar.

De uiteindelijke winnaars.

Nog wat foto's.

NK Biatlon

Wiel Pelzer heeft dit weekend een fraaie, maar dik verdiende gedeelde 5e plek behaald bij het NK Biatlon, gehouden in de Biljartacademie. Vanaf deze plek willen wij Wiel van harte feliciteren met dit prachtige resultaat. En vooral als je het spelletje nu pas voor de eerste keer gespeeld hebt. Dan zal het spelersveld wel niet van al te hoog niveau zijn geweest zult u denken. Niks is minder waar. Spelers als Ernst-Jan Driessen en Wilco Meusen wist hij achter zich te houden. Knap Wiel!!!

In het weekend van 12 en 13 februari vond in de Biljartacademie het NK Biatlon plaats. Dit werd op de grote tafels gehouden. Maar wat is dit eigenlijk? Biatlon is een combinatie van driebanden en 5-Pins. Allereerst dient een vastgesteld aantal driebanden caramboles te worden gemaakt waarbij eventueel een beurten limiet kan worden gebruikt. Het aantal behaalde driebanden caramboles wordt vervolgens vermenigvuldigd met factor 4 of 6. Na de laatste beurt blijft de positie op tafel liggen en worden de Pins geplaatst. De partij wordt daarna uitgespeeld totdat het tweevoudig aantal punten dat in het driebanden maximaal te behalen is wordt bereikt. In seizoen 2019-2020 is het eerste NK in deze spelsoort gespeeld.

De spelsoort wordt nog niet intensief beoefend in Nederland, hoewel de interesse erin wel groeiende is. De Biljartacademie en BC de Biljartacademie wil hier wel haar steentje aan bijdragen. Beide dagen starten we om 11.00 uur. Onder de deelnemers zijn Marco Wolfs, Herold Slettenaar, Ernst-Jan Driessen, Wilco Meusen, Peter Vlaar en René Dericks. Van onze club hadden Mark Janssen, Wiel Pelzer, Chantal Arntz, Frits Smits en John Titselaar zich ingeschreven.

Nadat zaterdag de loting had plaatsgevonden werden de 20 deelnemers verdeeld over 2 poules en werden de eerste partijen gespeeld. Iedereen speelt tegen elkaar dus in totaal 9 partijen.

Zie ook voor een volledig verslag met uitslagen op de website van de KNBB. Klik op onderstaande link.
https://www.carambole.nl/nieuws/herold-slettenaar-nederlands-kampioen-biatlon

Voor de complete wedstrijd uitslagen:
nk5pins.web.app

Biljartles van Dick

De Biljartacademie faciliteert les van de nummer 1 van de wereld Dick Jaspers.

Op 4 november hebben 24 biljarters gezamenlijk les gekregen van Dick Jaspers. Deze 24 spelers kregen diverse oefeningen/figuren/spelpatronen en konden deze zelf trainen in groepjes van 4 personen onder het toeziend oog van de grootmeester op de 6 matchtafels.
Deze avond was een groot succes en wordt komend jaar nog meermaals herhaald.

Een stuk uit de limburger. Frits krijgt biljartles op topniveau.

Overal in Limburg, van noord tot zuid, zijn dagelijks de hallen en velden gevuld met jeugdige én oudere sporters. Kinderen die dromen van een grote carrière, senioren die genieten van hun passie. Elke week brengt De Limburger een junior/senior in beeld.

De Biljartacademie in Sittard, donderdag 18.30 uur. Frits Smits (79) uit Geleen buigt over de biljarttafel en zoekt naar de juiste manier om de witte bal te raken. Op de achtergrond staat niemand minder dan ‘trainer’ Dick Jaspers, viervoudig wereldkampioen driebanden. „Hij is een fenomeen”, vertelt Frits vol bewondering. „Hij had ons een aantal stootbeelden laten zien, daarna ging hij alle tafels af om iedereen persoonlijk tips en uitleg te geven.” Frits krijgt mee dat hij niet te wild moet stoten en geconcentreerd en rustig moet kijken hoe hij het spel kan opbouwen; aanwijzingen die hij goed in zijn oren knoopt. „Geweldig om dat van de nummer één van de wereld te horen. Ik biljart al zeker veertig jaar, maar je bent nooit te oud om wat bij te leren. Volgend jaar komt Dick terug om weer les te geven. Ik kijk er nu al naar uit.”

img-20211114-wa0000.jpg

Clinic 5 Pins

Vandaag 14 november heeft Marco Wolfs een prachtige 5 pins biljartclinic gegeven in de Biljartacademie. Ruim 10 deelnemers maken er een geweldige middag van.

Het doel van 5-pins/kegelbiljart is als eerste het aantal vereiste punten te behalen en daarbij proberen de tegenstander het scoren te beletten.
Het allerbelangrijkste om te weten is dat met de speelbal in eerste instantie ALTIJD eerst de bal van de tegenstander geraakt moet worden, met of zonder tussenkomst van een band. Gebeurt dit niet, dan kunnen nooit punten worden gescoord en volgt in alle gevallen een straf van minimaal 2 punten. Er mag dus NOOIT van rood worden gespeeld.
De enige positie waarbij NIET mag worden gescoord, is de acquit- of aanvangsstoot. Gebeurt dat wel, gaan de punten naar de tegenstander.
Spelregels en informatie over 5-pins is te vinden op www.5-pins.nl Op deze website zijn ook hulpmaterialen te bestellen.

Bedankt Marco voor de geweldige ervaring.

Pub(club)quiz

Zaterdag 30 oktober was het dan eindelijk zover, de 1e pub(club)quiz georganiseerd door De Biljartacademie en BC de Biljartacademie stond op de agenda. Spannend.
Het maximum aantal teams (10) hadden zich aangemeld om het knusse horeca gedeelte van de Biljartacademie te strijden voor de overwinning. Het bargedeelte was qua ruimte top gekozen en precies goed om de 10 aangemelde teams te herbergen. Het was een bere gezellige avond, de organisatie was top evenals de presentator. Dit gaan we zeer beslist nogmaals organiseren.

Wij maken gebruik van cookies om de website te optimaliseren en om statistieken te verzamelen en analyseren.