Wederzijds luisteren

Wederzijds respect

De fundamenten van een mooie club.

Wedstrijdverslagen

We willen u graag uitnodigen om hier de wedstrijd van uw team met ons allen te delen, door een klein verslagje te schrijven

08-09-21 BC de Biljartacademie DB 1 - BC de Biljartacademie DB 2 20-45

Leike Driessen ging formidabel van start en Jan Zielemans kon in het begin hier niets tegen in brengen. Leike bleef tot in de eerste 10 beurten ongeveer 1.00 moyenne spelen, daarna ging de partij ietsjes gelijk op, maar Leike bleef Jan steeds enkele balletjes voor. Na 49 beurten wist Leike zijn 23 caramboles te beëindigen en kwam Jan uiteindelijk 6 caramboles te kort.

De tweede partij moest Frans Dullens tegen Harrie Rouschen spelen en beide spelers hadden een matige start. De eerste 10 beurten kwam Harrie niet in zijn spel en ook Frans was niet in goede doen. Maar daarna kwam Harrie toch steeds meer in zijn ritme. De losse driebandjes lukten Harrie steeds beter en Frans kon maar niet in zijn spel komen veel ging er op een na haartje mis. Na 47 beurten had Harrie zijn 23 caramboles bij elkaar en Frans bleef steken op 19 caramboles.

De derde wedstrijd ging tussen Martin Wingelaar en John Titselaar. John had een sublieme start en Martin kwam op een grote achterstand te staan. Maar in het midden van de partij kwam scoorde Martin, doordat de productie bij John bijna stil viel. Bij de stand nog 10 caramboles voor Martin en 12 voor John, zette John de Joker in en maakte de partij uit in vier beurten. In 46 beurten had John zijn 39 caramboles bij elkaar en Martin bleef op 23 caramboles staan.

De mannen van de Biljartacademie 2 hadden ieder 10% over hun moyenne gespeeld en kregen hierdoor als beloning 3 punten extra.

De volgende wedstrijd speelt de biljartacademie thuis tegen Bonanza.

15-09-21 BC de Biljartacademie 2 - Bonanza 37 – 21

Deze wedstrijd had veel spanning. Dit is nog iets uit het verleden. Leike moest de aftrap maken tegen Frank Diederen. De partij ging gelijk op, maar de laatste caramboles kwam Leo niet meer zo vast in zijn ritme en moest Frank laten gaan. Leo verloor op 6 caramboles met een moyenne van 0.361.

Hans Pepels moest de invallen voor de zieke Harrie en hij deed dat op een voortreffelijke manier. Hij gaf Emile Korver het nakijken. Hans speelde zijn 33 caramboles in 36 beurten uit met een super moyenne van 0.916. Emile Korver kwam niet verder dan 20 caramboles en moest zijn meerdere erkennen in Hans.

John Titselaar moest tegen Marcel Spiertz, beide spelers moesten 39 caramboles maken. John had in 4 beurten 12 caramboles en had hier zijn tegenstander meteen behoorlijk op achterstand gezet. Een beurt of 5 stokte de productie van John en Marcel wist terug te komen tot 12-10. John bleef hierna scoren en in 28 beurten was de partij uit en bleef zijn tegenstander steken op 16 caramboles. John had een subliem moyenne van 1.392. Geweldig van Hans en John, hier mag je rustig trots op zijn op deze moyennes.

Hans en John hadden ook nog de drie extra punten te pakken.

Zo blijft het driebanden team van BC de Biljartacademie 2 op de IERE- TRIBUNE zitten.

19-09-21 De Biljartacademie A1 - De Biljartacademie A2 2-4

Voor dat de wedstrijd begon werd al veel onder elkaar gerommeld, wie gaat deze match winnen.

Wiel Pelzer moest tegen Leike Driessen, beide spelers hadden een matig begin. In 20 beurten stond de partij ieder 7 caramboles. Maar Wiel had een zeer slechte dag en Leike bleef toch maar altijd met een carambole verder weg lopen van Wiel. Na een dik ander half uur wist Leike toch in 50 beurten van Wiel te winnen. Beide met een matig moyenne van 0.300.

De tweede partij ging tussen John Titselaar en Harrie Rouschen. John ging als een komeet van Harrie weg. In 20 beurten had John 18 caramboles en Harrie 5 caramboles. Maar zoals je weet Harrie geeft zich nooit verloren tot de laatste caramboles zijn gemaakt. In 34 beurten ging de partij uit. John had 23 caramboles met een moyenne van 0.676 en Harrie 0.441

De derde partij speelde Nico Reiding en Peter Vereggen. Deze partij ging mooi gelijk op. Peter bleef zijn voorsprong goed vast houden. Maar na 30 beurten ging Nico de JOKER in zetten. Nico maakte in 20 beurten ook 19 caramboles en Peter 9 caramboles. Zodat Peter op een caramboles verliest. Nico had een moyenne van 0.580 en Peter 0.380.

Het was een zeer gezellige zondagmiddag.

20-09-2021 BCV ’t Haantje – BC de Biljartacademie 2 35-29

Harrie tegen Martin Atteveld was een moeizame partij. In de eerste 10 beurten had Martin 8 caramboles en Harrie steeds 0. Harrie kwam niet in zijn spel en Martin had een paar mooie klosjes en ging altijd beter spelen. Beide spelers moeten 23 caramboles maken. In 30 beurten had Martin 18 caramboles en Harrie 8. Opeens had Martin ook een flinke stop want hij maakte de laatste 5 caramboles in 16 beurten en Harrie kwam niet verder dan 14.

De tweede partij werd gespeeld door Leon Moonen en John Titselaar. Deze partij ging niet zo als John gewend was. Het is een moeilijk biljart, beide spelers kwamen niet goed in hun spel. John had in 30 beurten 22 caramboles en Leon 9. In de twee helft van de partij kwam Leon los. Hij maakte in de laatste 15 beurten ook 15 caramboles en John maakte in de gelijkmakende beurt gelijk.

De derde partij werd tussen Jan Christiaans en Louis Frenzen gespeeld. Deze partij ging zeer moeilijk. Je verwacht toch van deze twee spelers dat er soms een serie uit de bus zal komen, maar de hoogste serie was 3. Beide spelers moeten 39 caramboles maken. In de 58e beurt maakte Louis de partij uit en moest Jan er nog 4 maken in de gelijkmakende beurt echter bleef steken op 3 caramboles.

Het was een lastig te bespelen biljart, want het biljart liep heel veel af.