Wederzijds luisteren

Wederzijds respect

De fundamenten van een mooie club.

Welkom

Welkom op de website van BC de Biljartacademie

Biljartclub de Biljartacademie is een jonge actieve club, die is opgericht op 10 juli 2020 en is aangesloten bij de KNBB.
Op het moment van oprichten had de club al ruim 55 actieve leden en was hiermee gelijk al de grootste club van de KNBB District Zuid-Limburg. De club heeft als thuishonk de Biljartacademie aan de Handelsstraat 34a, te Sittard. De club is een vooruitstrevende club die ten doel heeft de biljartsport in al haar facetten te promoten, het individuele speelniveau te verhogen en probeert in de toekomst zich ook landelijk gaan profileren als een gastvrije club die zich ook gaat inzetten voor de organisatie van toernooien op district,- gewestelijk, maar ook op nationaal niveau. De club heeft nl. de beschikking over top materiaal waaronder maar liefst 6 match, 6 kleine(waarvan 2 recentelijk hagelnieuw) en nog een matchtafel specifiek voor het beoefenen van het biljart artistiek spel. De club heeft 8 personen die deze discipline beoefenen, waaronder onze lokaal houder die in de Ere klasse speelt.

In het Corona seizoen 20/21 speelden we met 14 teams in de diverse competities, waaronder Driebanden Groot (Landelijke Divisie), Kader (landelijke competitie) en de zgn. Driebanden groot A competitie georganiseerd door het District Zuid-Limburg. Verder nog Driebanden klein en Libre op district niveau. Helaas moesten deze competities na 6 ronden worden stilgelegd vanwege Covid 19.

Voor het komende seizoen 2021/2022 gaat de club deelnemen met 20 teams in deze competities. De club is gegroeid naar ruim 80 leden aan het begin van het nieuwe seizoen.

Kortgeleden heeft de Biljartacademie uitgebreid met een Pool afdeling “The Hustler”, voor meer info hierover moet u hier klikken.

Wij maken gebruik van cookies om de website te optimaliseren en om statistieken te verzamelen en analyseren.